Return to Builders corner home This page in english
   

Pik-28 lentokone tulostettava malli

Suunnittelun avuksi ja huviksi, koneesta tulee tarjolle 1:8 pienoismalli. Pienoismallin pystyy tulostamaan 3D tulostimella. Ei ihan viikonlopussa, kun osia on paljon ja malli on iso.

 

Tulostustiedostot

Tulostustiedostot löytyvät täältä.


Tulostamisesta yleensä:

Tarkoitus ei tässä ole opastaa miten 3D tulostimella pitää toimia. Ja miten sillä tulostetaan. Siihen löytyy muualta tietoa ja ohjeita. Varsinkaan tässä kyseeseen tulevasta isosta mallista. Katso vaikka ensin täältä. Heillä on tarjolla tulostettavia lennokkeja (lentäviä). Tämä Pik28 malli ei ole tarkoitettu lentäväksi.


Malli:

Mallin mittakaava on 1:8. Se ei ole ihan tarkka malli. Seinämät on paksunnettu 0,7 mm (mallissa) mittaan, jotta se vastaa tulostimen suunnilleen minimipaksuutta. Malli on rungossa jaettu kaarien mukaisesti, ts siinä on kaikki oikeaankin koneeseen tulevat kaaret.

Malliin on lisätty osien välille kohdistustapit ja vastaava reikä. Näiden avulla voit koota ja liimata mallin kasaan, ilman erillistä jigiä.

Koska malli on tarkistustyökalu suunnittelulle, se etenee hieman perässä suunnittelua. Eli valmistuu koneen suunnitelmien jälkeen.

Kuvassa on rungon kolme etummaista moduulia liimattuna. Moduulit F04,F05 ja istuinkehikko (punainen) irrallisina.