Return to Builders corner home

Pik-28 lentokoneen rakentamisessa tarvittavat/kätevät työkalut

Suunnittelun työkaluja.


Rakennuspaikka

Tärkein työkalu on sopiva rakennuspaikka. Hyvä paikka on lähellä ja olosuhteiltaan soveltuva. Tilaa pitää olla vähintään että siipi (tai runko) mahtuu siten että sen ympärillä voi tehdä töitä. Ilmanvaihto ja lämpötila on oltava sopivat.

Jos sinulla on autotalli, tms tila käytössä. Hienoa.

Jos ei ja asut omakotitalossa, tässä mietittävää. Kone on mitoitettu siten että voit tehdä rakennustilan 40 jalan merikontista. Tiettävästi vain kahdessa kunnassa kontin tuonti pihaan vaatii rakennuslupaa. Muualla ei. Merikontti on sisältä n 12 m pitkä, 2,4 m leveä ja 2,5m korkea. Rakenne on itsensä kantava. Tarvii kulmiin sokkeli palikat, joilla sen voi säätää vaakasuoraan. Mitat mahdollistavat eristeen asentamisen sisäpuolelle. Ilmanvaihdon voi järjestää toisen (tai molempien) pään kautta. Muista riittävä (mieluummin liikaa kuin liian vähän) valaistus. Käytettyjä merikontteja voi kysellä katsella netistä. Esim täältä.


Tässä vinkkejä mistä .


Rungon kaarien kulmien hionta

Rungon pitkittäisrimoissa on oltava kalteva kylki, joka osuus viereisen sivuvanerin suuntaan. Tämä voidaan toteuttaa:

Sivun alkuun


Päällystyskankaan kiristys

Päällystyskantaan (peräsimet, siivekkeet) kiristämisessä tarvittava lämmitys tapahtuu kätevimmin säädettävällä silitysraudalla. Esim suksien voitelurauta on pätevä. Esim tämä.

Sivun alkuun


Kylkivanerien viisteiden höyläämiseen

Ja moneen muuhunkin ns japanilainen vetohöylä. Esim tästä Plektra tai täältä..


Ristilaser

Mittauksiisn tarvitset tarkan referenssin. Sen saa ristilaseri nimisellä rakennustyökalulla. Niitä on saatavilla monelta valmistajalta. Tässä yksi vaihtoehto Motonetin SKil 1910 AA. On kätevää, jos sen voi laittaa kolmijalalle. Joten harkitse sen hankkimista, jollei sinulla ole sitä. Samanlainen kuin kameralle sopii käy tähänkin.


Sivun alkuun